Ugrás a tartalomra

Jutalomtábor rászoruló diákoknak

2024. október 15. kedd
A Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ 2023-ban megalakult óvodai-iskolai szociális segítő csoportja különleges táboroztatási programjával olyan rászoruló gyerekeknek nyújt motivációs támogatást, akik szeretnének javítani iskolai magatartásukon, tanulmányi eredményeiken.
Jutalomtábor rászoruló diákoknak

A kezdeményezés célja, hogy olyan diákokat támogasson, akik anyagi helyzetük miatt korábban nem részesülhettek hasonló lehetőségekben, de szorgalmukkal és tanulmányi eredményükkel, akarásukkal és kitartásukkal kiemelkednek társaik közül. Részükre olyan jutalomtáborokat szervezünk, ahol a tanulók elnyerhetik a kemény munkájukért járó élményt. A tábori kiemelt támogatója az Age of Hope Alapítvány.

A program keretében a gyermekek idén egy kétnapos őszi táborban vehetnek részt Dunabogdányban, ahol változatos, közösségépítő élmények várják őket (közös foglalkozások, bobozás, kecskefarm, esztergomi bazilika, Aquaworld stb). A tábor nem csupán a szórakozást és kikapcsolódást helyezi előtérbe, hanem hangsúlyt fektet a személyiség- és képességfejlesztésre is, melyek az iskolai és a későbbi sikereikhez is hozzájárulnak.

A család- és gyermekjóléti központ szervezésében tavaly több sikeres tábor is indult rászoruló gyermekek részére (zenei, pályaorientációs, tavaszi élménytábor). A diákok új barátokat szereztek, önbizalmuk megerősödött, és olyan élményekkel gazdagodtak, amelyek hosszú távon is pozitív hatással lehetnek rájuk. A program visszajelzései alapján a szülők és pedagógusok egyaránt kiemelték, hogy a gyerekek önbizalma nőtt, és kiegyensúlyozottabbak is lettek a táborok után.

Továbbra is célunk, hogy a következő években tovább bővítsük a programot, és még több rászoruló gyermek számára biztosítsunk lehetőséget, ösztönözve őket az önfejlesztésre. A jutalomtábor egy olyan biztonságos és támogató környezetet teremt, ahol a gyerekek szabadon fejlődhetnek és kibontakoztathatják tehetségüket az együttes élmények során.

A gyerekeket az óvodákban és iskolákban dolgozó szociális segítők választották ki összetett szempontrendszer alapján (szociális helyzet, beilleszkedési nehézség, anyagi rászorultság, családi problémák, nehéz élethelyzet, tanulási gondok).

A tavaszi tábort 2025. április 24–27-ig Röjtökmuzsajon tervezik, melyre az év elején lehet majd jelentkezni a kerületi iskolákból.

További információkat olvashatnak a Budafok-tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ honlapján.